Trafique
Nieuws

Bomen in Mrija Vlaardingen

Trafique Mrija Vlaardingen

In de wijk Mrija in Vlaardingen worden bomen geplant. In Mrija wonen meer dan duizend Oekraïense vluchtelingen in 387 tijdelijke woningen. Sommige van hen hebben sinds de oorlog in Oekraïne al op meer dan 10 plekken gewoond en hebben nu in Vlaardingen eindelijk een plek om tot rust te komen en te herstellen.

De bomen helpen daarbij. Gezamenlijk hebben de bewoners van Mrija een tamme kastanje geplant op het centrale pleintje bij de school en de multifunctionele centra met basisvoorzieningen. In het voorjaar van 2023 werden al bomen geplant in het oostelijk deel van de wijk, waarvan een deel afkomstig van de Stadskwekerij Rotterdam. Nu is het westelijk deel van de wijk aan de beurt.

De wijk Mrija is gebouwd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Justitie en Veiligheid en Gemeente Vlaardingen door aannemerscombinatie LOO van Heijmans en Dura Vermeer. De woningen en voorzieningen zijn opgebouwd uit modules van De Meeuw en Klein Units. De landschappelijke inpassing is ontworpen door Trafique - ontwerpers van landschap en leefomgeving op basis van eerste schetsen van BVR Adviseurs.