Trafique
Nieuws

Dijkzone Alliantie wint Maashoek Steyl

Trafique Steyl Maashoek impressie vogelvlucht

Voor de dijkversterking Steyl-Maashoek is een nieuwe fase aangebroken. In opdracht van Waterschap Limburg gaat aannemerscombinatie Dijkzone Alliantie Steyl (Ploegam BV – Hollandia Infra – Dura Vermeer Landelijke Projecten) het winnende inschrijvingsontwerp voor de zelfsluitende waterkering aan de Maashoek in Steyl verder uitwerken.

De zelfsluitende waterkering is vormgegeven als een balkon met uitzicht op de Maas. Met het Maasbalkon blijft het vrije zicht op de Maas vanuit het monumentale kloosterdorp Steyl behouden. Het Maasbalkon vormt een vanzelfsprekend onderdeel van het kloosterensemble en voegt zich naadloos in het silhouet van Steyl. Bij hoogwater wordt de kering geactiveerd. Door de drijfelementen (vlotters) onder de constructie komt het Maasbalkon omhoog en vormt het (samen met de poorten) een aaneengesloten waterkering.

Het inschrijvingsontwerp is een nadere uitwerking van Esthetisch Programma van eisen van H+N+S Landscape Architects en Witteveen+Bos en de vlotterkering® van Vlotterkering bv. Het winnende team van Dijkzone Alliantie Steyl bestaat verder uit Ingenieursbureau Maters en De Koning, Svasek Hydraulics, Fugro, NEXT architects en Trafique b.v. | ontwerpers van landschap en leefomgeving. De impressies zijn gemaakt door ABRAWARE.